Stem dorpslinde Massemen naar Europees goud [VIDEO]

De dorpslinde in Massemen (Wetteren) is verkozen tot “boom van het jaar 2016”. U kunt helpen dat deze boom ook verkozen wordt tot Europese Boom van het Jaar 2017.

Deze veterane boom zou tussen de 378 en 440 jaar oud zijn,  en is zo de oudste ‘dorpsgenoot’ die door de eeuwen heen getuige was van het dorpsleven in Massemen.


Lees hier meer over de Linde van Massemen.

 

Europese Boom van het Jaar

De bedoeling van de verkiezing van de Europese Boom van het Jaar is om het publiek op interessante oude bomen te attenderen, die een belangrijke natuurlijke en culturele rijkdom bezitten, die wij horen te waarderen en beschermen. Bij de Europese Boom van het Jaar is niet de schoonheid, grootte of leeftijd centraal, maar het verhaal en de relatie met mensen. De wedstrijd zoekt met name bomen die een integraal onderdeel zijn geworden van een bredere gemeenschap.

Chris Van den Durpel

Chris Van den Durpel kroop in de huid van zijn bekendste typetje Kamiel Spiessens om zijn liefde te betuigen aan de eeuwenoude linde op het Dorpsplein van Massemen.
In een hilarisch filmpje op de Wetterse website roept hij iedereen op om te stemmen voor de linde. “Geef uw stem aan de linde van Massemen. Het moet niet altijd aan een politieker zijn”, grapt hij.

Ook Studio Brussel presentatrice Linde Merckpoel kwam langs om promo te voeren.U kunt haar filmpje hier bekijken.

 

Hoe stemmen voor Europees Goud

1.    Klik op deze link

2.    klik bij de dorpslinde van Massemen op  “selecteer”  of Vote (in het Engels)

3.    dan moet u nog een 2e boom selecteren

4.    onderaan het scherm staat er “Stem” of Vote,  daar klikt u op

5.    in het nieuwe scherm vult u uw e-mailadres in (per e-mailadres kan u maar één keer de procedure om te stemmen doorlopen)

6.    vink aan de u geen robot bent,  en bevestig uw stem onderaan

7.    ga dan naar uw mailbox,  u hebt een mail ontvangen,  en klik daar dan op de bevestigingslink, om af te ronden.