Stihl lanceert nieuwe professionele onkruidknipper [VIDEO]

Met de RG onkruidknipper van STIHL beschikken gemeentelijke groenvoorzieningen, wegbeheerders en tuinaannemers over een nieuwe oplossing voor de slingerarme verwijdering van onkruid en gras met een bosmaaier.

In tegenstelling tot roterende maaidraden en metalen gereedschap heeft deze als opzetstuk ontworpen maaikop twee in tegengestelde richting oscillerende messen. Hierdoor wordt het risico op schade door wegslingerende steentjes of steenslag aanzienlijk verminderd. Tegelijkertijd maakt het mesontwerp krachtig maaien mogelijk en voorkomt het dat de messen geblokkeerd geraken door maaisel.


Het nieuwe maaigereedschap van STIHL is dus ideaal voor het maaien van onkruid en gras langs wegen, paden en stoepranden, maar ook voor maaiwerk op verkeerseilanden en parkings. De robuuste constructie is geschikt voor de meest uiteenlopende ondergronden zoals grind, asfalt en verharde oppervlakken. Een steun die de messen beschermt tegen slijtage bij het neerzetten of tijdens het starten, garandeert bovendien een lange levensduur. De nieuwe maaikop is compatibel met een groot aantal STIHL bosmaaiers en is ook verkrijgbaar als RG-KM Combigereedschap in het STIHL CombiSysteem