IKEA geeft vorm aan stadstuinieren [VIDEO]

De Britse interieurontwerper Tom Dixon en IKEA hebben samen een project opgezet om de toekomst van het stadstuinieren vorm te geven. De resultaten van de samenwerking worden voor het eerst getoond op de Chelsea Flower Show in mei 2019.

 


De showtuin van Tom Dixon, met als titel ‘Gardening will save the world’, toont een experimenteel model om planten te kweken in een stedelijke omgeving. Verdeeld over twee niveaus verkent de tuin het contrast tussen natuur en technologie om de toekomst van de stadstuin te verbeelden. Het eerste niveau bestaat uit een tuinlaboratorium met hydrofonische technologie om eetbare planten te kweken. Het tweede niveau is een een botanische oase waar bezoekers ondergedompeld worden in een oerwoud-achtige atmosfeer.

 

Facebook

Een andere opvallende nieuwkomer op de volgende Chelsea Flower Show is de sociale mediagigant Facebook. In The Facebook Garden: Beyond The Screen staat het thema ’connectivity’ centraal. Het ontwerp benadrukt de mogelijkheden die Facebook biedt om met mensen van overal in de wereld in contact te komen en daarmee maatschappelijke veranderingen in gang te zetten.

www.rhs.org.uk