Leonardslee Gardens Gaan terug open [VIDEO]

De beroemde tuinen van Leonardslee in West Sussex, die sinds 2010 gesloten waren, gaan opnieuw open. De tuinen zijn vooral befaamd omwille van de vele rododendrons.

Sir Edmund Loder startte met de aanleg van de tuin in 1889. De rhododendrons en azalea’s die toen geplant zijn, zijn er nog steeds te bewonderen. Hij wordt beschouwd als een van de mooiste lentetuinen van Engeland. Naast de rododendrons groeien er ook vele honderden magnolia’s, camellias, esdoorns enzovoorts.


In 2010 verkochten de nazaten van Sir Loder de tuin aan een Oost-Europese zakenman. Sindsdien was de tuin, die elk jaar meer dan 50.000 bezoekers aantrok, niet meer geopend voor het publiek.

Recent werd de tuin opnieuw verkocht, aan de Zuid-Afrikaanse ondernemer Penny Streeter. Hij is onder meer eigenaar van de Benguela Cove wijngaard in Zuid-Afrika, en van de Mannings Heath Golf Course and Wine Estate in de buurt van Leonardslee. Streeter heeft aangekondigd dat de tuinen in hun oude glorie worden hersteld, en dat er een restaurant zal komen.