Husqvarna en Sempergreen winnen Innovatie Award

Op De Groene Sector Vakbeurs is de Innovatie Award uitgereikt. Dat gebeurde in twee categorieën: tuin en park en groene inrichting. In de categorie groene inrichting ging de prijs naar het Biodiversiteitspakket van Sempergreen. In de categorie tuin en park kaapte het Exact Positioning Operating System (EPOS) voor robotmaaiers van Husqvarna de eerste prijs weg.

 


Sempergreen Biodiversiteitspakket
Om meer biodiversiteit op een groendak te creëren heeft Sempergreen in samenwerking met de De Vlinderstichting het Biodiversiteitspakket ontwikkeld. De zorgvuldig geselecteerde producten hebben een gunstige invloed op het leefklimaat van vogels, bijen, vlinders en andere insecten. Het biedt nestgelegenheid, beschutting en voeding.

Het Sempergreen Biodiversiteitspakket kan toegepast worden op extensieve groendaken met een dakhelling tot maximaal 10 graden. Voor het aanbrengen van het Sempergreen Biodiversiteitspakket is een dakoppervlakte nodig van 6 m2.

Het Sempergreen Biodiversiteitspakket wordt aangeleverd op een pallet en bestaat uit de volgende producten:

• Sempergreen daktuinsubstraat biodivers
• Zand & Grind
• Bonte maaskeien
• Eiken boomstammen
• Insectenhotel
• Plantenpakket Biodivers bestaande uit vaste planten, kruiden en grassen

 

Andere laureaten in de categorie ‘Groene inrichting’ was Limagrain met Staygreen 2 en Van Vliet Duurzaamhout met een duurzame houten auto-oplaadpaal.

 

Staygreen 2 – EPR’ van Advanta is een meerjarig kruidenmengsel met scherm- en vlinderbloemigen. Met het inzaaien van dit mengsel rond eikenbomen ontstaat een gevarieerde habitat, waarin de natuurlijke vijanden van de rups zich thuisvoelen en zich vermenigvuldigen. Staygreen 2 – EPR helpt om de biodiversiteit rondom eikenbomen te herstellen, in stand te houden en te verbeteren. Het grootste voordeel van een biologische oplossing voor het probleem van de eikenprocessierups, is het succes op lange termijn.

 

Husqvarna Exact Positioning Operating System (EPOS)

Husqvarna lanceert de EPOS-technologie, een virtuele grenstechnologie die gebruikt wordt voor professionele robotmaaiers. Deze vernieuwde technologie biedt een uiterst preciese satellietgebaseerde oplossing voor een nieuwe serie professionele Husqvarna Automower® robotmaaiers. De EPOS-technologie opent mogelijkheden voor terreinen die van oudsher een uitdaging vormden voor robotmaaiers, bijvoorbeeld gebied met harde oppervlakken of een gebied dat vaak opnieuw wordt ingericht.

Andere genomineerden in de categorie ‘Tuin en park’ waren de Stihl GTA 26 accusnoeizaag en De Schans met een elektrische knikmops.

groenesector.nl