Rendez-vous aux Jardins 2021 met als thema ‘Kennisoverdracht’

Het jaarlijkse tuinevenement Rendez-vous aux Jardins van 4 tot 6 juni 2021, dat sinds 2003 wordt georganiseerd door het Franse ministerie van Cultuur, staat dit jaar in het teken van ‘Kennisoverdracht’.

 


Ontworpen om iedereen de diversiteit en rijkdom van tuinen te laten ontdekken toont het evenement Rendez-vous aux Jardins de kunst van de tuin en de essentiële rol die de tuin speelt voor ons welzijn, zowel in de stad als op het platteland. Het is een unieke gelegenheid om een groot aantal tuinen te bezoeken, privé en openbaar, van alle stijlen en tijdperken, groot en klein.

Internationaal

Sinds enkele jaren wordt het evenement ook in andere landen georganiseerd. Dit jaar zullen meer dan twintig Europese landen voor het derde jaar deelnemen: Duitsland, Andorra, België, Kroatië, Spanje, Estland, Finland, Georgië, Hongarije, Italië, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Tsjechië, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Zwitserland.

Rendez-vous aux jardins biedt een uniek panorama van tuinkunst in Europa en zijn een kans om prestigieuze locaties te ontdekken, die soms niet toegankelijk zijn voor het grote publiek: de grote Europese arboretums van Trestno of Opaka (Kroatië), Szarvas (Hongarije) of het park van Palanga (Litouwen), de parken en tuinen van het kasteel van Schwetzingen (Duitsland), van het kasteel van Bratislava (Slowakije), van het domein van Seneffe (België), de Italiaanse tuinen van de Villa Medici in Rome (Italië), het park van het Miramare-kasteel in Triëst (Italië), de Engelse parken van het Karoly-kasteel (Hongarije), Beloeil (België) of de botanische tuinen van de Universiteit van Tartu (Estland), van het sanatorium van Koch (Slowakije).

Lees meer over het thema “Kennisoverdracht”