STIHL 135-reeks: Professioneel groenonderhoud in geluidsgevoelige omgevingen [VIDEO]

De nieuwe STIHL 135-reeks voor professioneel gebruik bestaat uit gevarieerde machines voor tuin- en bosonderhoud. Van een accubosmaaier over een accucombimotor tot een accuheggenschaar.

Alle machines werken geluidsarm met een energie-efficiënte accutechnologie. Bijgevolg zijn ze uiterst geschikt voor onderhoud in geluidsgevoelige omgevingen. Bovendien beschikt deze reeks ook over een nieuwe ergonomische bedieningshandgreep, en zijn de machines reeds compatibel met de nieuwe generatie van de STIHL Smart Connector. Die kan rechtstreeks in de behuizing geplaatst worden.


De FSA 135 accubosmaaier, de accucombimotor KMA 135 R en de accuheggenschaar op steel HLA 135 hebben een krachtige EC-motor en zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van professionals, zoals gemeentewerkers of mensen die zich bezighouden met tuin- en landschapsonderhoud. Verder zijn deze machines allemaal stil in gebruik en is gehoorbescherming niet nodig. Enkel bij de accucombimotor is gehoorbescherming voor de bladblazer BG-KM vereist. Ideaal dus voor tuin- en groenonderhoud in parken, dichtbevolkte woongebieden, in de buurt van hotels of geluidsgevoelige locaties zoals scholen, ziekenhuizen en kerkhoven. Bovendien zijn deze robuuste toestellen bestand tegen regen en vocht. Ze kunnen dus in alle weersomstandigheden gebruikt worden.

Modulair en veelzijdig accusysteem

De toestellen uit de 135-reeks worden aangedreven door een 36 V lithiumionaccu die je in het accuvak plaatst dat in de behuizing geïntegreerd is. De FSA 135 accubosmaaier, de accuheggenschaar op steel HLA 135 en de accucombimotor KMA 135 R werken met een accu van het STIHL AP systeem. Deze accu’s zorgen voor een betrouwbare stroomvoorziening. Ze zijn speciaal ontworpen voor professionele gebruikers en kunnen zonder problemen gebruikt worden bij regen of vochtig weer. Bovendien zijn ze compatibel met meer dan 20 andere toestellen voor diverse toepassingen. STIHL biedt accu’s aan met verschillende vermogens en energiecapaciteiten. Zo ben je steeds klaar voor elke uitdaging.

De FSA 135 accubosmaaier, de accucombimotor KMA 135 R en de accuheggenschaar op steel HLA 135 zijn klaar voor de volgende generatie van de STIHL Smart Connector. Ze kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden in STIHL connected, de cloud-gebaseerde systeemoplossing van STIHL. Deze digitale oplossing stelt professionele gebruikers in staat hun machinepark efficiënt te beheren, bijvoorbeeld door hen een gedetailleerd overzicht te geven van hun machinegegevens zoals looptijd, leeftijd, geplande onderhoudsbeurten of onderhoudsgeschiedenis.

Licht, prima in balans en energie-efficiënt

Alle machines in de 135-reeks hebben een licht gewicht, een ergonomische bedieningshandgreep en een uitstekende balans. Daardoor liggen ze goed in de hand en garanderen ze een uitstekend snijvermogen en een hoge energie-efficiëntie met lange werktijden per laadbeurt. Dankzij de comfortabele bediening zijn ze ook voor langere opdrachten de ideale machines. Bovendien kan je het maximum toerental van de motor op drie niveaus instellen, aangepast aan de werksituatie. Deze energie-efficiënte werkwijze verlengt de looptijd van de accu. Verder zijn ook de luchtfilters van de machines gemakkelijk te reinigen, wat ook bijdraagt aan een lange levensduur en een optimale motorkoeling.

Handig in gebruik

• De accubosmaaier FSA 135 heeft een dubbele handgreep en is uitgerust met een grassnijblad of maaikop. De FSA 135 R heeft dan weer een beugelhandgreep en draadmaaikop. Een brede waaier aan extra snijgereedschap is eveneens optioneel verkrijgbaar.

• De accucombimotor KMA 135 R kan via een praktische snelkoppeling uitgerust worden met dertien combigereedschappen van STIHL. Zo kan de machine in een handomdraai tot een motorzeis, een hoogsnoeier of een grondfrees omgebouwd worden. Daardoor heb je voor de meeste opdrachten bij het groenonderhoud maar één aandrijfeenheid nodig.

• De accuheggenschaar op steel HLA 135 heeft een totale lengte van 249 cm in de standaarduitvoering en een verstelbare beugelhandgreep. De korte uitvoering, de HLA 135 K, heeft een totale lengte van 219 cm. Dankzij de 145° draaibare mesbalk voer je de meest diverse opdrachten comfortabel uit. Bovendien zorgen de dubbelzijdig geslepen messen voor een zuiver snoeiresultaat en een lange looptijd van de accu.

 

 

nl.stihl.be