Lezing Bas Smets over Accelerated Nature

Op woensdag 16 maart 2022 om 20u organiseert Stad en Architectuur in Leuven een lezing met landschapsarchitect Bas Smets over ‘Accelerated Nature’.

Hoe zijn stad en natuur met elkaar verbonden? Landschapsarchitect Bas Smets ontwerpt landschappen die ontstaan uit complexe situaties in (rand)stedelijke gebieden. Door het nauwkeurig lezen van ‘landschapsstructuren’, zowel een park als parking, voetbalterrein, of landbouwperceel, ontstaan hybride oplossingen die nieuwe natuurlijke verbindingen maken.


Wat de natuur op zijn eigen ritme zou doen, wordt hier versneld. Dat is het uitgangspunt voor het recente project Parc des Ateliers van Bureau Bas Smets voor LUMA Arles. Met meer dan 80.000 bomen, struiken en bomen wordt het semi-woestijnklimaat van de voormalige industriële site omgevormd tot een mediterraan klimaat – door gebruik te maken van de logica van de omringende bestaande biotopen.

Lees ook het artikel over LUMA Arles in CGConcept 2021/4

Na de lezing zal Bruno Notteboom, docent Urban Design, Urbanism, Landscape and Planning (KU Leuven) en auteur van o.a. ‘Verhalen, methoden en systemen – Bureau Bas Smets en het stedelijk landschap’ een gesprek voeren met Bas Smets om verder in te gaan op de steeds evoluerende verhouding tussen natuur, landschap en stad.

Reserveren kan hier of [email protected]

Meer info: stadenarchitectuur.be