Landscape Institute lanceert international wedstrijd ‘Transforming the Urban Landscape’

Het Britse Landscape Institute, heeft in reactie op COVID-19 een internationale ideeënwedstrijd gelanceerd om creatieve oplossingen te vinden voor groen, straten en pleinen. De ideeënwedstrijd ‘Transforming the urban landscape’ daagt deelnemers uit om hun creativiteit en ervaring te gebruiken om een visie te creëren over hoe onze nieuwe wereld eruit zou kunnen zien, rekening houdend met de gezondheids-, klimaat- en biodiversiteitscrises waarmee we vandaag worden geconfronteerd.

De wedstrijd staat open voor studenten en professionals uit elke discipline – interdisciplinaire teams worden aangemoedigd.


“COVID-19 is een wake-up call, waardoor we de betekenis van openbare ruimte in onze steden opnieuw moeten overdenken. We hebben nieuwe normen, principes en regels voor de openbare ruimte nodig om ervoor te zorgen dat steden ademruimte kunnen bieden aan hun inwoners,”, zegt LI-voorzitter Jane Findlay. “We willen mensen aanmoedigen met gedurfde, frisse, creatieve ideeën – van over de hele wereld – die gepassioneerd zijn over hoe de manier waarop mensen, plaats en natuur met elkaar omgaan, in de toekomst in onze stedelijke landschappen kan veranderen. We willen dat alle deelnemers rekening houden met het volledige scala aan sociale, economische en ecologische aspecten.”

Inzendingen kunnen online ingediend worden tot 4 december 2020.

Meer info: Competition Website