Bicycle Architecture Biënnale zoekt projecten [VIDEO]

De Bicycle Architecture Biënnale (BAB) is een rondreizende tentoonstelling van opvallende architectonische ontwerpen uit de hele wereld die de fiets centraal stelt. Na een succesvolle eerste editie zal de BAB in juni 2019 terugkeren. Daarvoor worden nieuwe projecten gezocht via een Open Call.

 


De BAB is een initiatief van BYCS, een Amsterdamse sociale onderneming die het fietsgebruik in steden wereldwijd stimuleert. Voor de tweede editie van de BAB is architectenbureau NEXT architects aangesteld als curator. Tijdens de selectieprocedure wordt verder gekeken dan de functionaliteit van het ontwerp. De ontwerpen worden beoordeeld op de wijze waarop ze bijdragen aan een gezondere levensstijl, een schoner milieu en een duurzamere economie.

De tweede editie van BAB wordt in juni gepresenteerd in Amsterdam tijdens WeMakeThe.City. Daarna zal het werk rondreizen en in binnen- en buitenland. Steden en organisaties die de BAB willen tentoonstellen in 2019/2020 kunnen contact opnemen met BYCS. De BAB-tentoonstelling bestaat uit inspirerende en visionaire projecten die deels uit de open call worden geselecteerd. Het eerste aangekondigde project voor de tentoonstelling is de Xiamen Bicycle Skyway in China van Dissing + Weitling architecture

Ontwerpen kunnen worden ingediend via een open call.