STIHL pakt uit met krachtigste kettingzaag ter wereld

STIHL heeft met de STIHL MS 881 ‘s werelds krachtigste in serie geproduceerde kettingzaag in zijn assortiment, dankzij een cilinderinhoud van 121,6 cm3 en een vermogen van 6,4 kW. Door de moderne STIHL 2-MIX-motor is het de enige op de markt in die vermogensklasse die voldoet aan de strenge eisen van de Europese emissienorm Euro-5. Ideaal voor professionele houtkap of gebruik in mobiele zaagmolens.

De optimalisatie van de uitstoot in vergelijking met de MS 880 had geen invloed op het gewicht. Hierdoor blijft de verhouding tussen vermogen en gewicht onveranderd op het lage niveau van 1,5 kg/kW. Voor professionele gebruikers telt elke gram gewicht in de hand. Daarom past STIHL veel technische knowhow toe om het systeemgewicht te verminderen. Dit is het gewicht van de kettingzaag zonder brandstof, inclusief zaaggarnituur. Het nieuwe cilinderontwerp, de slankere kettingwieldeksels, de consequente materiaalvervangingen van andere componenten en de ontwikkeling van lichte zaagbladen hebben bijvoorbeeld geleid tot een aanzienlijke gewichtsbesparing – zonder afbreuk te doen aan de robuustheid en de duurzaamheid. Het resultaat: een lager systeemgewicht en een eenvoudigere bediening.


De kettingzaag is standaard uitgerust met een 75 cm lange zaaggarnituur bestaande uit het STIHL Rollomatic ES zaagblad en de STIHL .404″ Rapid Super zaagketting. Je kan hem ook gebruiken met zaagbladen met een lengte tot 105 cm.

Dankzij de stopknopfunctie is de machine altijd startklaar. Verder bieden de tegen verlies beveiligde moeren op het geoptimaliseerde kettingwieldeksel extra comfort bij het vervangen van de ketting. De kettingzaag is ook uitgerust met een moderne oliepomp die het oliedebiet naar behoefte regelt en een altijd optimale oliestroom garandeert.

De HD2-luchtfilter met radiale afdichting heeft een lange levensduur en een zeer goede filtering tegen fijnstof. Bovendien kan de motorelektronica van de machine in de werkplaats worden uitgelezen via de diagnoseaansluiting. Zo kan je een storing snel opsporen en verhelpen.

STIHL