GrootGroenPlus 2018

Ook dit jaar is Joyce Oomen van BloomingBusiness, vooral bekend vanwege haar wisselbeplanting, weer verantwoordelijk voor het complete groenplan van vakbeurs GrootGroenPlus die van 3 t/m 5 oktober in Zundert (NL) zal plaatsvinden.

Zij zorgde vorig jaar voor een visueel aantrekkelijke vakbeurs, waarbij de toepassing van de groenproducten en verrassende combinaties centraal staan. De bomen en planten voor de groenaankleding zullen ook dit jaar weer worden geleverd vanuit de exposanten.


Road Show

In de groenaankleding worden bovendien verschillende grote formaten van de voor de Road Show geselecteerde planten verwerkt. De Road Show bestaat uit een selectie aan nieuwigheden in C2 of C5 uit de veldkeuringen, tentoonstellingskeuringen en sterrenkeuringen die de KVBC in de afgelopen jaren heeft uitgevoerd. Via deze Road Show kan nogmaals aandacht worden besteed aan deze nieuwigheden.

Bij de centrale ingang van GrootGroenPlus 2018 komt in ieder geval de Toekomstboom van de Stichting Nationale Boomfeestdag te staan. De Nationale Boomfeestdag is het goede doel van de vakbeurs en iedereen mag zijn of haar wens in de boom ophangen. Buiten, direct naast de ingang, wordt de Boomhoroscoop geplaatst. Iedereen heeft een geboorteboom. Deze boom geeft inzicht in je persoonlijkheid, gedrag en levensloop.

Toekomst voor jonge kwekers

Het thema van de 28e editie van vakbeurs GrootGroenPlus die van 3 t/m 5 oktober te Zundert gehouden zal worden is The Future = Green. En die toekomst, die ligt natuurlijk ook grotendeels in handen van de jongere generatie. Daarom is het essentieel om hen te betrekken in de ontwikkelingen waarmee de sector te maken heeft.

Een van de activiteiten is hen betrekken bij het keuren van de nieuwigheden. Tijdens GrootGroenPlus worden nieuwe gewassen geïntroduceerd en worden de KVBC-awards uitgereikt. De nieuwigheden worden ingezonden door bedrijven uit binnen- en buitenland. Voorafgaand aan de beurs keurt de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) deze planten. Aanmelden van nieuwigheden voor de tentoonstellingskeuring kan nog tot 1 september 2018.

GrootGroenPlus heeft in 2018 ook besloten om vier games uit te brengen. De eerste zal binnenkort uitgebracht worden. Samen met de drie games die daarna volgen vormen ze één groot spel dat online gespeeld kan worden.

www.grootgroenplus.nl