De Garden Atlas van Joost Emmeriks

De Garden Atlas van de Nederlandse Joost Emmeriks geeft een prachtig overzicht van tuinen overal ter wereld.
Joost Emmeriks is een tuinontwerper en onderzoeker. Opgeleid als architect en stedenbouwkundige aan de Technische Universiteit Delft, werkt hij sinds zijn afstuderen in 2004 als ontwerper van buitenruimtes. Een rotsvast geloof in de evocerende kracht van tuinen en een behoefte daaraan in deze tijd vormen de basis van zijn werk. Joost Emmerik zoekt naar een logische eenvoud door heldere lijnen, robuuste materialen en weelderige beplanting te combineren op plekken die na verloop van tijd uitbundiger worden.

Ook zijn instagram account is de moeite waard.


Tentoonstelling

Tot 2 september loopt er in het Nieuwe Instituut in Rotterdam een kleine tentoonstelling van Emmeriks over de Geometrische tuin van C.Th. Sørensen in de buurt van het Deense Herning Art Museum. De tuin bestaat uit negen geometrische vormen: een elf meter lange schijf, zes veelhoeken met elk elf meter lange zijden, een cirkel en een ovaal. De tuin werd in 1956 ontworpen door de Deense landschapsarchitect C.Th. Sørensen (1893 – 1979), maar werd in zijn oorspronkelijke grootte pas gerealiseerd in 1983, toen de Deense Vereniging van Landschapsarchitecten de tuin aan bouwde ter herdenking van hun 50ste jubileum.

De expo, samengesteld door tuinontwerper Joost Emmerik, bevat een maquette van Emmerik en foto’s van Christina Capetillo.