Be-MINE Beringen genomineerd voor World Landscape Architecture Awards

De Avonturenberg van be-MINE in Beringen is genomineerd voor de jaarlijkse World Landscape Architecture (WLA) Award.

 


De jaarlijks WLA Awards willen innovatieve projecten van landschapsarchitectuur wereldwijd in de kijker plaatsen. De Avonturenberg van be-MINE is genomineerd in de categorie Built Design (gerealiseerde projecten).

Het unieke land art-project is een waardevolle toevoeging aan de transitie van het grootste industriële erfgoed van Vlaanderen naar een toeristisch-recreatieve topbestemming. Het speellandschap is een landmark op de schaal van deze cultuurhistorische plek. Het verbindt de diverse speelattracties- en uitdagingen in één samenhangend gebaar op de steile terril van 60 meter hoog. Dit geeft de mijnterril een nieuwe betekenis, geënt op het verleden én de toekomst met als eindresultaat een uniek bespeelbaar landschap.

De Avonturenberg maakt deel uit van het toeristisch-recreatief project be-MINE, dat een herbestemming geeft aan de beschermde koolmijn van Beringen, de grootste industrieel-archeologische locatie in Vlaanderen. De voormalige mijnstad wil de 60 meter hoge steenpuinberg en oude mijngebouwen herontwikkelen tot culturele trekpleister, waarin de geschiedenis op een speelse wijze beleefbaar en voelbaar wordt gemaakt.

Het masterplan van de volledige site van de Avonturenberg werd opgemaakt door Antea. Het team OMGEVING, het ontwerp- en ingenieurs Carve en landschapsaannemer Krinkels won de internationale wedstrijd voor een speellandschap op de voormalige mijnterril.

Lees hier meer over de Avonturenberg.

De winnaars worden op 17 april 2017 bekendgemaakt.