ECO-oh! / The New Normal: Let’s recycle for life.

Tijdens de Design Week in Milaan treedt ECO-oh! naar voor met een bijzonder project: The New Normal: Let’s recycle for life.
Er worden ook nieuwe collecties banken voor de publieke ruimte gelanceerd.

Tijdens de Design Week, van 4 tot 9 april 2017 presenteert ECO-oh! ‘The New Normal: Let’s recycle for life’ met Lorenzo Palmeri als curator.


“Het is onze missie om designers en fabrikanten te inspireren tot het herdenken van bestaande producten en processen of tot het design en de creatie van nieuwe producten. Want de cyclus van waardevolle plastics sluiten is iets wat we samen doen,” aldus ECO-oh! ‘U bent van harte welkom om ook uw inspiratie en ideeën met ons te delen. We kijken er naar uit van gedachten te wisselen over de creatie van nieuwe producten, of over de inplanting van onze nieuwe banken bij u in de buurt.”

ECO-oh! gelooft dat het sorteren van gemengde huishoudelijke plastics vanzelfsprekend wordt, net als dat vandaag het geval is voor papier en glas. Enkel zo bieden we een duurzaam alternatief voor verbranden en recyclen we deze plastics tot waardevolle grondstoffen, die we verwerken tot 100% recyclebare en mooie producten. Producten met unieke texturen en vormen.

 

Nieuwe collecties

ECO-oh! lanceert in Milaan ook nieuwe collecties banken voor de publieke ruimte: H-bench en Altamira. Getuigen van de bijna onbeperkte mogelijkheden met post-consumer recycled plastics. Ontworpen met respect voor de natuur.

H-bank
Studio Segers ontwerpt opnieuw een bank met een iconische vorm die voor 100 % bestaat uit post-consumer recycled plastic. De H-bank vindt bijgevolg haar weg naar pleinen, stations, parken en prachtige plekjes overal in de stad.

Bij dit ontwerp smelten functionaliteit en comfort samen in een flexibel, modulair concept. Dankzij dit concept kan een eindeloze bank worden gecreëerd, met aparte lage of hoge modules in verschillende kleuren die naar verschillende kanten zijn gericht.

De H-bank vindt bijgevolg haar weg naar pleinen, stations, parken en prachtige plekjes overal in de stad. Mensen helpen om zich te ontspannen, nieuwe mensen te ontmoeten en contacten te leggen op straatmeubilair dat pure ecologie naar de openbare ruimte brengt: dat is wat ons blij maakt. Kiezen voor straatmeubilair uit 100 % gerecycleerde materialen is goed voor de natuur en moedigt burgers aan om hun huishoudelijk plastic te blijven sorteren.

 

 

Altamira
Kunstenaar François Blommaerts maakte een collectie van vier banken die volledig bestaan uit post-consumer recycled plastic – een eerbetoon aan het recyclageproces als een manier om de natuur te respecteren.

Net als in de natuur speelt de Altamira Collectie met de golven zoals we die terugvinden in de oude canyons in Arizona. Daar haalde de kunstenaar namelijk zijn inspiratie voor deze collectie.