RTL4 / ‘Groene Handen’

RTL 4 start vanaf zondag 9 april met een nieuw groen lifestyle programma: Groene Handen.

Tien weken lang zal presentator Lodewijk Hoekstra de kijkers met zijn liefde voor groen, tuinieren, planten en bloemen inspireren zelf ook aan de slag te gaan.


Met verschillende experts duikt Lodewijk in de bijzondere wereld van het buitenleven en laat hij zien hoe je met passie én op een verantwoorde manier kan genieten van de natuur, tuinieren en buiten zijn.
24Kitchen presentator Hugo Kennis gaat aan de slag in zijn eigen tuin en bewijst zo hoe leuk én makkelijk het is om zelf je groente en fruit te kweken. Natuurlijk bereidt deze chef in elke aflevering ook een heerlijk gerecht met eigen oogst.
Dat je de natuur ook naar binnen kunt halen, is in Groene Handen de boodschap van bloemen- en plantenstyliste Sarah Dikker. Zij geeft iedere week tips en adviezen hoe je kunt genieten van groen en kleur binnenshuis.

Daarnaast inspireert Groene Handen de kijkers wekelijks met een weekend-tuinklus waarbij gemak, plezier en weinig budget centraal staan. Ook gaat Lodewijk langs bij kwekers om zo alles te weten te komen over de passie waarmee planten gekweekt worden en duikt hij in elke uitzending zijn eigen tuin in om te laten zien hoe je stap voor stap een complete tuin aanlegt.

RTL4