Windmolens kunnen het landschap ook verrijken

The Land Art Generation Initiative (LAGI) wil aantonen dat windenergie en andere vormen van groene energie ook mooi kunnen zijn en een verrijking van het landschap kunnen betekenen.

 


De tweejaarlijkse LAGI-wedstrijd daagt interdisciplinaire ontwerpteams uit om permanente kunstinstallaties te ontwerpen waarbij tegelijk de nieuwste technologieën inzake groene energie worden gebruikt.

Na eerdere edities in Kopenhagen, Dubai en New York heeft de editie 2016 plaats in het Amerikaanse Santa Monica.

 

Wind Forest

Naar aanleiding van een wedstrijd voor de herontwikkeling van een voormalig industrieterrein in Port Dundas in het Schotse Glasgow, organiseerde LAGI een besloten wedstrijd waarvoor drie ontwerpteams werden uitgenodigd.

Het winnende project is ‘Wind Forest’ van het team bestaande uit Peter Foster Richardson (ZM Architecture), Matthew Dalziel and Louise Scullion (Dalziel + Scullion), Ian Nicoll (Qmulus Ltd.), and Peter Yeadon (Yeadon Space Agency)

Het gaat om een groep windturbines zonder wieken die gebruik maken van oscillatie of trilling om windenergie op te wekken. Er zouden, verspreid over het terrein, drie groepen van in totaal 100 pilonen van 13 m hoog in verschillende kleuren worden opgericht, die volgens de ontwerpers genoeg elektriciteit produceren voor 300 gezinnen.

 

nxbzmc5r6mexjz98 ok87h92y3tpxx276

ow9d8vahubooq0e2

Het project wordt in de komende maanden verder uitgewerkt om de technische en financiële haalbaarheid ervan te onderzoeken.

Alle informatie over het Wind Forest-project en de andere projecten in Glasgow, vindt u hier.

 

 

All images © Wind Forest Team.