Londen / Pop-up tuin voor Prinses Diana

Twintig jaar na haar dood komt er dit voorjaar een pop-up tuin ter ere van prinses Diana in het Londense Kensington Palace, waar ze meer dan vijftien jaar woonde.

 


De historische verzonken tuin van Kensington Palace wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een Witte Tuin, met bloemen en planten, die volgens hoofdtuinier Sean Harkin geïnspireerd zijn op het ‘leven, het beeld en de stijl’ van de prinses. “Wij hopen de energie en de levendigheid te kunnen vatten die van haar zo’n populire figuur hebben gemaakt.”

Zo komt er een lentecompositie van tulpen en geurende narcissen op een bed van vergeet-me-nietjes. In de zomer komen er potten en klassieke Engelse rozen rond de waterbekkens, en worden de bloemperken ingevuld met een exuberante mix van siergrassen, Cosmos en Gaura.

‘Diana: Her Fashion Story’

In Kensington Palace zelf opent op 24 februari 2017 een grote tentoonstelling ‘Diana: Her Fashion Story’ waarin een beeld wordt geschetst van Diana als mode-icoon. De tentoonstelling brengt een uitgebreid overzicht van de kledij die Diana op officiële gelegenheden droeg. Waaronder enkele outfits die nog nooit eerder getoond werden.

Kensington Palace