Referentie Malaga (740A0)

Webinar / Hoe creëren we een circulaire publieke ruimte?

De Vlaamse publieke ruimte anno 2021: voor welke uitdagingen staan we? Hoe kunnen we zo circulair mogelijk zijn? En welke rol kan bestrating spelen? U ontdekt het tijdens het webinar over circulariteit op 3 juni en 15 juni georganiseerd door baksteenproducent Vandersanden.

Opdrachtgevers, ontwerpers en bouwers zetten zich schrap. De opwarming van de aarde en grondstoffenschaarste brengen belangrijke veranderingen met zich mee. Meer dan ooit moeten we streven naar een efficiënt en effectief gebruik van hulpbronnen voor een circulair Vlaanderen in 2050. Daarbij worden producten van nu de grondstoffen voor later. We willen grondstoffen recyclen en CO2-uitstoot reduceren.


In dit verhaal dragen opdrachtgevers, ontwerpers en bouwers een belangrijke verantwoordelijkheid. Men verwacht van hen dat ze uitgekiende plannen creëren voor een maatschappelijk verantwoorde leefomgeving. Maar ook dat ze circulair aankopen. Die druk leidt tot prangende vragen.

Spijker uw kennis over circulariteit bij

Vandersanden geeft antwoord en stoomt Vlaamse professionals klaar tijdens het gratis webinar ‘De circulaire publieke ruimte’ op 3 en 15 juni. Dit webinar biedt u de unieke kans om in 40 minuten uw kennis over circulariteit in de publieke ruimte bij te spijkeren. U leert wat u moet weten over de circulaire waarde van kleiklinkers en krijgt nieuwe inzichten. Zo kunt u voortaan bestrating kiezen op basis van de juiste argumenten en deze keuzes goed onderbouwen. Een must voor wie de publieke ruimte van morgen mee zal vormgeven.

Het webinar is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij het vormgeven van de openbare ruimte. Denk aan gemeenteambtenaren (technische diensten, groendiensten), studiebureaus, landschapsarchitecten en aannemers in de wegenbouw. Maar iedereen die interesse heeft, is van harte welkom.

Meld u nu aan.