Tweede editie Pluktuin in Antwerpen

Op zaterdag 19 januari 2019 richt VLAM samen met de Vlaamse siertelers voor de tweede keer een Pluktuin in op het Koningin Astridplein in Antwerpen. 100.000 tulpen in allerlei kleuren zullen de zone voor het centraal station sieren. Het zijn Vlaamse tulpen afkomstig van het gespecialiseerde tulpenbedrijf Tuliflor uit Wervik.

De Pluktuin wordt opgebouwd vanaf 9 uur en vanaf 13 uur is de Pluktuin geopend voor het publiek.


De tweede Pluktuin staat in het thema van ‘flower power’ en heeft als onderliggende boodschap dat bloemen mensen en culturen verbinden. Meter van de Tulpenactie is dit jaar Nora Gharib. Zij heeft Marokkaanse roots en verbindt verschillende culturen, persoonlijk en professioneel: “Bloemen zijn net als mensen, ze bestaan in allerlei geuren, vormen en kleuren. Maar net als mensen hebben bloemen water en licht nodig om te overleven. Het maakt bovendien niet uit welke taal je spreekt of waar je vandaan komt. Bloemen spreken de taal van het hart. Ze staan voor schoonheid en verbondenheid. Mensen worden instant vrolijk van hun vele geuren en kleuren.”

Voorjaarbrengers
De Tulpenplukactie is de start van het lenteseizoen in de sierteelt. Vanaf 19 januari zijn er zeker 100 dagen tulpen te verkrijgen, die blijheid brengen in je leefomgeving. Naast tulpen maken uiteraard nog andere voorjaarsbrengers hun opwachting, zoals narcissen, krokussen, hyacinthen enz.

www.vlam.be