The Waterbench wint Henry van de Velde Award 2020 [VIDEO]

The Waterbench van Ebema en ontwerper Barbara Standaert wint een Henry van de Velde award 2020 in de categorie ‘Habitat’. Daarmee erkent de Flanders DC-jury dit stadsmeubel met de meest prestigieuze designprijs van Vlaanderen. Iedereen kan nu stemmen voor de Public Gold Award 2020.

 


De jury van de Henry van de Velde-prijzen selecteert elk jaar ontwerpen die de wereld anders en beter maken. 21 projecten, producten en diensten, verspreid over 7 categorieën, die in het afgelopen jaar in de markt gezet zijn, werden daarvoor geselecteerd.

In de categorie Habitat, die richt specifiek richt op designproducten die de woon- of werkomgeving verbeteren, werd The Waterbench bekroond. The Waterbench vangt in een spaarbekken van waterdicht beton regenwater op dat dient als waterreservoir voor de planten die verwerkt werden in het zitoppervlak. Het spaarbekken zorgt voor de buffering van 280 liter regenwater. Het gevolg is minder wateroverlast in steden en minder kostbaar water dat meteen naar riolen wordt afgeleid. Daarnaast droogt het zitoppervlak van de betonnen bloembank heel snel, waardoor het design een aangename groene, maar ook functionele plek creëert in steden, op pleinen, terrassen of in tuinen. The Waterbench werd ontwikkeld door ontwerpster Barbara Standaert in samenwerking met betonfabrikant Ebema.

De Waterbench werd vorig jaar geselecteerd voor de Dutch Design Week in Eindhoven en werd op Interieur Kortrijk bekroond met de de Fast Track Design Award.

Tot en met 19 december kan het publiek stemmen voor de Gold Award. Op 22 januari weten we of The Waterbench in zijn categorie ook een Gold Award in de wacht sleept. Stemmen kan op de website van de Henry van de Velde Award.