Tetra-Slotevent ‘Samen voor een kwalitatieve groene bouwschil’

Op 27 september vindt tijdens de Green Expo het slotevent plaats van de TETRA projecten ‘WonderWalls’ en ‘Green Roofs UP!’. Tussen 10.00 en 12.30 presenteren de projectpartners van UAntwerpen, Hogeschool PXL,  WTCB, PCS en UHasselt hun belangrijkste resultaten.

De stad van de toekomst heeft nood aan meer groen. Enerzijds om ervoor te zorgen dat ze – ondanks toenemende bevolkingsaantallen – een aangename plaats blijft om te wonen en te werken, maar ook om een biodiverse omgeving te vrijwaren en om de effecten van de klimaatverandering te temperen. De ruimte om dit extra groen op een traditionele manier (parken, lanen… ) te integreren in het bestaande stedelijke weefsel is beperkt. Hebegroenen van gevels en daken zou echter een waardevol alternatief kunnen zijn, indien het in de toekomst meer en beter wordt toegepast.


Onder het motto “Samen voor een kwalitatieve groene bouwschil” stellen de projectpartners van de TETRA projecten WonderWalls (groene gevels) en ‘Green Roofs UP!‘ (groendaken) u tijdens dit eindevent hun projectresultaten voor. Door de sterktes, zwaktes, opportuniteiten en bedreigingen van en voor dak- en gevelgroen te kaderen binnen de huidige praktijk wordt aangetoond dat er nood is aan (nieuwe) richtlijnen en tools. Na een korte pauze maken de onderzoekers u wegwijs in de proeftuinen van WonderWalls, het demo dak van Green Roofs Up! en de leerlessen uit beide projecten. Er wordt extra aandacht geschonken aan de milieu impact van de bestudeerde groene gevels en groendaken. Tijdens een afsluitende receptie heeft u de gelegenheid om met de onderzoekers te praten, waarna u uw bezoek aan de expo kan verderzetten. De onderzoekers zullen op de expo aanwezig blijven om eventuele vragen te beantwoorden.

Bekijk hier het volledige programma