Tenstoonstelling Roos Van de Velde in Japanse Tuin Hasselt

Op 24 maart opent de Japanse Tuin haar deuren voor het publiek weer. Tevens staat dit jaar de tentoonstelling van kunstenares Roos Van de Velde in de belangstelling. Elk seizoen kun je genieten van allerlei kunstwerken die geïnspireerd zijn op de natuur en het wisselen van de seizoenen, wat ook in Japan centraal staat.

 


Keramiste Roos Van De Velde toont dit jaar haar ‘perfecte inperfecte’ creaties geïnspireerd op bomen en bloemen in de Japanse Tuin van Hasselt. De natuur loopt als een rode draad door al haar ontwerpen en is continu zeer sterk aanwezig.

Elk seizoen krijgt een eigen thema.

• 24 maart – 27 mei HARU/LENTE Voel je een met de natuur door de verschillende kleine riten aan het traditionele theehuisje op de heuvel te volgen of geniet van de prachtige stukken en filmpjes die je kan terugvinden in het grotere ceremoniehuis naast het water. Natuurthema van deze tentoonstelling zijn uiteraard de kersenbloesems!

• 29 mei – 2 september NATSU/ZOMER De roos, een echte zomerbloem die je ook kan terugvinden in de naam van onze kunstenares, staat centraal in dit onderdeel van de tentoonstelling. Voor een keer zullen de huisjes van de Japanse Tuin overgenomen worden door de rozen, van de klaproos tot de tsubaki, de Japanse theeroos.

• 4 september – 31 oktober AKI/HERFST Ook in de Japanse Tuin zijn ze te vinden, de ginkgo biloba, tempelbomen, echte levende fossielen die al miljoenen jaren groeien op deze planeet. Hun wonderbaarlijke vormen staan dan ook centraal in dit herfstgedeelte van de tentoonstelling.

www.japansetuin.be