????????????????

Studiedag ‘Een Idee van het Sublieme’

Het Fonds Laubespin-Lagarde van de Koning Boudewijnstichting organiseert op 22 oktober een studiedag over ‘Het idee van het sublieme’ in het kasteel van Freÿr in Hastière – Waulsort.
Tal van filosofen hebben gereflecteerd over het sublieme als een categorie van het schone, of in tegenstelling tot het schone. Dit begrip kwam ook tot uiting in tuinen rond de overgang van de 18e naar de 19e eeuw.
Dat was ook het geval voor de historische tuinen van Freÿr, aangelegd aan de oevers van een imposante rivier, aan de voet van indrukwekkende rotsen. Het werk (de tuinen) en zijn omgeving (het terrein) vormen een geheel, een decor waar de liefhebber nu nog kan rondwandelen en de grandioze en door de mens aangelegde natuur lijfelijk kan ervaren.
Hoe zijn deze tuinen uitgedacht en aangelegd, wat zijn hun bijzonderheden, hoe kunnen ze gerestaureerd en geconserveerd worden, hoe kunnen we hun authenticiteit bewaren of ze in al hun pracht herstellen? Rond die vragen zullen er in de voormiddag lezingen gegeven worden en in de namiddag rondleidingen gehouden door specialisten.

Bekijk hier het programma


Online inschrijven