Nieuwigheden in de groensector

CG Concept houdt je op de hoogte van de laatste nieuwigheden in de groensector. In dit artikel brengen we nieuws van R-Collect, Dibo en GDR Bizzness.


R-Collect zuigwagens

Het merk R-Collect is het resultaat van een samenwerking tussen Herder, Deroo Constructie en Pivabo. De R-Collect zuigwagens bestaan uit het beproefde concept van de Herder opzuigventilator, opgebouwd op een Deroo aanhangwagen.

De wagen is uiterst geschikt voor het opzuigen van bermmaaisel en bladafval. De zuigwagen is beschikbaar in diverse groottes van 20 m³ tot 35 m³. De bekende Herder opzuigventilator wordt mechanisch (of hydraulisch) aangedreven en zorgt voor een uitermate grote zuigkracht.

De eerste R-Collect zuigwagen van 33 m³ werd reeds geleverd bij de firma Groenonderhoud Cauwel via dealer Pieter Coppens.

CG Concept vakmagazine voor de professionele groensector in België: sectornieuws
R-Collect zuigwagens

DiBO op limitatieve lijst technologieën Vlaio

De DiBO JMB-ME van het Arendonkse bedrijf Dibo, een recent ontwikkelde warmwater hogedruktrailer met watergekoelde elektromotor, werd opgenomen in de limitatieve lijst met technologieën van VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen van de Vlaamse overheid). De limitatieve technologieënlijst is een prestigieuze lijst met een beperkt aantal technologieën die in aanmerking komen voor de ecologiepremie+.

De ecologiepremie+ is een financiële tegemoetkoming aan ondernemingen die ecologie-investeringen realiseren in het Vlaamse Gewest. Met de ecologiepremie+ wil de Vlaamse overheid ondernemingen stimuleren om hun productieproces milieuvriendelijk en energiezuinig te organiseren. Hiervoor neemt de Vlaamse Overheid een gedeelte van de investeringskosten die een dergelijke investering met zich brengt voor haar rekening.

De DiBO JMB-ME hogedrukunit komt dus in aanmerking om binnen Vlaanderen via de ecologiepremie+ (subsidie van toepassing op steunaanvragen ingediend vanaf 24 mei 2021) voor 25,5 % gesubsidieerd te worden voor KMO’s (kleine of middelgrote ondernemingen) en 12,75 % voor GO’s (grote ondernemingen).

CG Concept vakmagazine voor de professionele groensector in België: sectornieuws
DiBO op limitatieve lijst technologieën Vlaio

GDR Bizzness

GDR Bizzness is een verkoopsagentschap en is al jaren de schakel achter de verdeling in België en Frankrijk van ARS Tools en Metallo Tools snoeigereedschappen. Via de groothandel en de retail over de lokale vakhandel worden deze merken in beide landen verdeeld.

Sinds kort is ook Volpi Originale toegevoegd aan de portefeuille van GDR Bizzness. Bij Volpi wordt een perfecte selectie gemaakt van batterij aangedreven snoeigereedschap, dat een antwoord biedt bij diverse toepassingen. De ergonomische en lichtgewicht lithium batterij aangedreven snoeigereedschappen zijn een noodzaak in de steeds verder groeiende markt. De uiterst hoge autonomie vormt een absolute meerwaarde bij de kwaliteitsbewuste en tevens veeleisende gebruiker voor deze absoluut betaalbare productenlijn.

Sinds kort biedt Volpi een kettingzaag (KVS2000) en ,een professionele snoeischaar (KV380) aan, waarbij beide worden aangedreven door een 21,6 V (4.0 Ah) Lithium batterij. Deze garandeert bij de snoeizaag tot 210 à 250 zaagsneden (afhankelijk van de houtsoort) bij een houtdikte van 6 tot 8 cm met één accu. Accu aangedreven gereedschap is de evolutie in een steeds verder evoluerende markt en biedt een ongezien comfort voor elke gebruiker. Het merk is zich volop aan het ontplooien, maar kent nu reeds heel wat tevreden gebruikers.

www.gdrbizzness.eu

CG Concept vakmagazine voor de professionele groensector in België: sectornieuws
GDR Bizzness
» Ontdek meer sectornieuws in CG Concept vakmagazine.