Agribex / Van Dyck Marcel lanceert nieuwe elektrische voertuigen en wielladers [VIDEO]

Van Dyck Marcel introduceert op Agribex het nieuwe ATX N1-gamma elektrische voertuigen van Alkè, en breidt het assortiment uit met wielladers van het Italiaanse merk Cast.
De transporters van Alkè hebben een laadvermogen tot 1.630 kg en sleepcapaciteit tot 2.000 kg. Ze hebben een werkduur tot 150 km en de mogelijkheid om opleggers te koppelen. Daarnaast kunnen de voertuigen aangepast worden aan de specifieke behoeften van de klant; de machines uit het nieuwe gamma zijn beschikbaar in vijf wielbasissens, een cabine met twee of vier zitplaatsen en een laadbak met drie verschillende afmetingen (130cm x 123cm, 180cm x 123cm en 200cm x 140cm).

In vergelijking met het vorige assortiment biedt het nieuwe assortiment een nieuwe voorbumper met geïntegreerde daglichtlampen, nieuwe en grotere ergonomische stoelen met geïntegreerde hoofdsteun, wegbanden, elektrische ruitenontwaseming, stuurslot met stuurwiel sleutel en deuren met een verbeterd vergrendelingssysteem. De nieuwe modellen zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg in de hele EU.


Wielladers

Cast Group is een Italiaanse producent van multifunctionele compacte wielladers en skid steer-laders. De knikwielladers met vierwielaandrijving zijn uitgerust met Isuzu- of Kubota-dieselmotoren van 23 tot 38 pk. Dankzij de uitwisselbaarheid van het toebehoren kunnen ze op diverse manieren worden ingezet.

Alle modellen in het gamma zijn standaard voorzien onder andere hydrostatische vierwielaandrijving, elektrisch inschakelbaar sperdifferentieel, hydraulische ventielen, universele koppelplaat, ROPS/FOPS-beveiliging, telescopische arm en multifunctionele joystickbediening.

Vanaf het model 30T komt er standaarduitrusting bij, zoals led-werklichten, een digitaal dashboard met akoestische waarschuwingssignalen, zweefstand en een oscillerende achteras. Voor elk model zijn daarnaast diverse extra opties beschikbaar.

De skid steer-laders kregen de merknaam Worky-Quad. De modellen onderscheiden zich door hun compacte omvang, waardoor ze ook gemakkelijk door nauwe doorgangen kunnen rijden. Naast modellen met benzine- of dieselmotor is er ook een elektrische versie beschikbaar, de Ecoquad. Net als bij de knikwielladers zijn de aanbouwdelen uitwisselbaar.

 

Van Dyck Marcel