ELM SEEDS:AMSTERDAM;13MAY2006- Because of a sudden surge in temperature, elm trees in Amsterdam have dropped massive loads of seeds all at once, in some areas covering entire streets. Here, children at the Prinsengracht play with them. Photographer: Michael Jacobs

Springsnow / Amsterdam viert iepenbloei [VIDEO]

Van 21 april tot 21 mei viert Amsterdam de iepenbloei met het festival Springsnow. Die lentesneeuw is geen zoveelste pak sneeuw: het is een deken van bloesem, die de stad jaarlijks bedekt zodra de lente aanbreekt.

Er is geen plek ter wereld waar nog zoveel iepen bij elkaar staan: er staan er meer dan 75.000. In de lente strooien deze iepen hun miljoenen zaadjes uit over de stad. Pleinen, straten en parken worden bedekt onder een dik pak iepenbloesem.


Met Springsnow viert Amsterdam de magie van dit prachtige natuurverschijnsel. Er is een speciale iepenroute van acht kilometer uitgestippeld die langs de mooiste iepen van de stad loopt: van het iepenarboretum in Amsterdam-Noord (vlakbij het EYE Filmmuseum) naar de Hortus Botanicus. Op en rondom de iepenroute zijn verschillende kunst- en culturele activiteiten te zien en te ervaren.

 

 

Meer informatie op de website van Springsnow.