Green / Schrijf u in voor de 1.2.Tree Award

Van 2 tot 4 september 2018 verwelkomt Green in Flanders Expo in Gent opnieuw meer dan 10.500 groenprofessionals uit de tuin-, park- en retailsector. Specifiek voor de tuinaanlegsector, -architect en boomkwekerij wordt er opnieuw een wedstrijd over bomen georganiseerd: de 1.2.Tree Award 2018.

 


Met deze wedstrijd wil Green het vakmanschap tussen tuinaannemer, -architect en boomkwekerij in de kijker zetten. Elke tuinaannemer, -architect of boomkwekerij kan zich met een bestaand én gerealiseerd project waarbij het gebruik van bomen beeldbepalend is, inschrijven voor de 1.2. Tree Award. Bomen vormen hierbij dus de basis van het ontwerp of project. Een tuin of park waarbij de aangeplante bomen of partijen echt het verschil maken: als solitaire bomen of karaktervolle groenvolumes, creatieve toepassingen met bomen op terrassen of stadstuinen,…

Succesvolle en duurzaam ontwikkelde tuin- en parkprojecten zijn steeds gebaseerd op vakmanschap: zowel bij de conceptfase door de tuinarchitect, als bij de realisatie en uitvoering door de tuinaannemer, maar ook de vakkennis van de boomkwekerij die de leverancier is van grote, unieke bomen.

Elke tuinaannemer, -architect of boomkwekerij kan zich met een bestaand én gerealiseerd project waarbij het gebruik van bomen beeldbepalend is, inschrijven voor de 1.2. Tree Award.

Voor de editie van 2018 gebeuren de inschrijvingen in 3 categorieën:

1.   Privaat project

2.   Publiek project (steden, gemeenten, …)

3.   Semi-privaat project (ziekenhuizen, woonzorgcentra, rusthuizen, scholen, parkings,…)

Een vakjury zal de projecten beoordelen en quoteren volgens een aantal vast bepaalde criteria. Drie laureaten, 1 per categorie, worden verkozen. Ook het publiek krijgt inspraak, zij kunnen op de Facebookpoll van Green Expo een stem uitbrengen op hun favoriete project. Het winnende project krijgt tijdens de vakbeurs de 1.2. Tree Award 2018 uitgereikt. Dit omvat persaandacht in het vakmagazine Groen Groeien & CG Concept.

U als tuinaannemer kan zich gratis inschrijven met uw opvallend project of realisatie. De inschrijving kan uitsluitend via dit formulier en dient ingediend te worden vóór 06/08/2018.