Zomerbomen in Arboretum Kalmthout ©MYRIAM_LUYCKX

Route langs bijzondere zomerbomen in Arboretum Kalmthout

Welke zijn de mooiste zonnekloppers en de perfecte schaduwgevers, kortom de ideale tuinbomen van de toekomst? Volg deze zomer in Arboretum Kalmthout een inspirerende route langs 20 zomerbomen die je absoluut moet leren kennen.

Botanisch benieuwd en zin in enkele ontspannende uurtjes zomervakantie dicht bij huis? In Arboretum Kalmthout kan je nog t.e.m. 31 augustus een wandeling volgen langs 20 zomerbomen die je absoluut moet leren kennen.


Via de zomerwegwijzers ontdek je botanische, geschiedkundige of klimatologische weetjes over oude of pas aangeplante bomen in het arboretum. In een gratis infoboekje lees je wat hen zo aantrekkelijk maakt in dit seizoen. Misschien hebben ze een bijzondere strategie tegen droogte ontwikkeld? Misschien geven ze de perfecte schaduw? Misschien verschijnen hun bloemen wel net op het moment dat bijen hun aanbod van zomerbloemen drastisch zien slinken? Tijdens je wandeling ontdek je dus niet alleen pareltjes van stralende zonnekloppers, maar ook de ideale tuinbomen van de toekomst.  

In de schaduw van de bomen is het heerlijk wandelen, op een bank aan een van de vijvers zalig zitten en tussendoor kijk je je ogen uit naar de talloze zomerbloeiende éénjarigen of tweejarigen, knollen, vaste planten en struiken. 

Meer info op de website van Arboretum Kalmthout.