Partnerschap GARDENA en Netatmo / Slimme tuin met cameratoezicht

Tuinspecialist Gardena heeft een samenwerkingsverband gesloten met de Franse smart home-specialist Netatmo. De beveiligingscamera ‘Presence’ van Netatmo wordt eind 2017 toegevoegd aan het GARDENA smart system.

Het GARDENA smart system is het enige systeem voor automatische tuinverzorging met een robotmaaier en watergeefsysteem. De smart Sensor meet waarden als bodemvochtigheid, buitentemperatuur en lichtsterkte in de tuin en aan de hand daarvan kunt u via een app besproeiings- en maaitijden op elkaar afstemmen. U kunt ook direct reageren op actuele weersomstandigheden, ongeacht waar u zich ook bevindt.


 

Het partnerschap met Netatmo betekent de eerste toetreding van een derde partij tot het GARDENA smart system. Naar verwachting zullen op termijn meer Netatmo applicaties worden toegevoegd en nieuwe partnerschappen worden aangegaan.

De slimme ‘Presence’ is de eerste camera die onderscheid kan maken tussen mens, auto en dier. De camera analyseert direct en geeft een gepaste melding aan de eigenaar. De camera heeft een geïntegreerde schijnwerper die het pad ’s nachts kan verlichten of ongewenste gasten afschrikt. Via het GARDENA smart system kunt u via smartphone of tablet direct mee kijken in eigen tuin en de schijnwerper aan of uit zetten.