Ferris presenteert nieuwe zeroturn zitmaaier

Het Amerikaanse Ferris, de specialist in professionele grasmaaiers die door Hilaire Van der Haeghe worden ingevoerd en verdeeld, introduceerde recent een aantal nieuwigheden: de compleet nieuwe zeroturn zitmaaier Ferris ISX800 en de handige Ferris stand-on SRSZ1KAV19.

De compleet nieuwe Ferris ISXTM 800 is een zeroturn zitmaaier met achteruitworp en mulching, volledig uitgerust met alle typische Ferris-eigenschappen die zorgen voor maximale productiviteit in zijn klasse: Next Generation ISX veersysteem, een 27 Pk motor, ZT-3400® transmissies en een 132 cm iCD-maaidek.


Ferris zero turn maaiers zijn als enige in de markt voorzien van een gepatenteerde onafhankelijke vering met pivoterende frontas. Door de ophanging van het maaidek aan de onafhankelijk geveerde draagarmen volgt het maaidek de contouren van het te maaien terrein. De vering maakt een hogere maaisnelheid mogelijk, waardoor de productiviteit toeneemt. Tevens zorgt de unieke vering voor een geweldig comfort.

Ten opzichte van zijn voorganger, de Ferris IS700, zijn er grotere wielen gemonteerd, waardoor er een betere tractie en een lagere bodemdruk mogelijk maakt. Door gebruik te maken van een dubbele snaaraandrijving van de messen, is er minder kans op slippen en wordt de levensduur van de snaren verlengd.

Stand-on maaier

De Stand-On SRS™ Z1 legt de lat hoger met zijn gepatenteerd verstelbaar voetplatform. Het voetplatform is voorzien van vering voor het optimaliseren van zowel het comfort van de bestuurder als de productiviteit. De superieure balans zorgt voor stabiliteit en wendbaarheid wat de verwachtingen over tractie en hantering overtreft.

De Stand-On SRS™ Z1 zorgt voor een snelle toegang op en af de machine. Moet u afstappen om een obstakel of rommel te verplaatsen? De aandrijving van het maaidek wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de bestuurder het platform verlaat. Het opnieuw inschakelen van het maaidek is net zo eenvoudig. Als de bestuurder terug op het platform stapt, kan hij het maaidek eenvoudig terug inschakelen met behulp van een schakelaar en zo het maaien weer verder zetten. De Stand-On SRS™ Z1 bestaat in twee versies met een maaibreedte van 91 en 122 cm.

www.hh-garden.be