Dankzij parlofoons en videofoons staat geen enkele bezoeker lang voor je poort (Beeld: Siedle.be - Touch 10)

Parlofoon en/of videofoon

Voor een bezoeker is niets zo vervelend als staan wachten voor een gesloten poort. Met een parlofoon en/of videofoon aan de poort ontstaat meteen contact en wordt het wachten minder onaangenaam. Een bijkomend voordeel: de veiligheid verhoogt omdat je weet wie er voor de afsluiting staat wanneer je opendoet.
Wat te kiezen? Dat het om kwaliteit moet gaan, spreekt vanzelf. Minstens even belangrijk is dat het systeem ook esthetische kwaliteiten heeft. Dit is, net als de poort, een van de eerste visitekaartjes van een woning, een kantoor of bedrijf.

Denk ook aan het gebruiksgemak. Laat het systeem bijvoorbeeld doorschakelen naar de mobiele telefoon of een andere plaats waar zeker iemand antwoord geeft. Hetzelfde geldt voor de videofoon. Hierbij kan er gekozen worden voor een opbouwscherm, waardoor kap- en breekwerk grotendeels vermeden wordt.
Denk in een vroeg stadium van de bouw of renovatie na over het systeem als je op afstand wil kunnen openen. Het deurslot moet niet enkel van een elektrische motor voorzien worden, maar ook de nodige bekabeling moet door de deur en profielen naar de elektrische schakelkast gebracht worden voor het aansturen.
Voor een kantoor of bedrijfsgebouw is ook de uitbreidbaarheid in de toekomst belangrijk. Een parlofoon omvat meestal één buitenpost en één binnenpost, waarbij het aantal binnenposten kan worden uitgebreid. Zo kan er op meerdere plaatsen bekeken worden wie er voor de deur staat. Handig is bovendien dat binnenposten ook als communicatiemiddelen onderling gebruikt kunnen worden.


Lees ook: Automatisatie zet zijn opmars onstuitbaar verder
Lees ook: Automatisering. Hoe ga je concreet te werk?
Lees ook: Soorten poortautomatisatie
Lees ook: Zonne-energie voor bediening?