©Winterdienst.be

Ecologische gladheidsbestrijding: de nieuwste technologieën

Winter staat voor ijs en sneeuw op de weg. Winterdienst.be biedt de beste technologische oplossingen in ecologische gladheidsbestrijding. Bedrijfsleiders Jiri Vitt en Erna Bevers combineren hun expertise in gladheidsbestrijding en technische kennis om voortdurend nieuwe technologieën op maat aan te bieden.

Pekelsproeien: beter voor het milieu, en het budget

Pekel, of zoutoplossing, is een uitstekend alternatief voor conventioneel strooizout. Het is ecologischer, goedkoper, en effectiever. Pekel treedt immers meteen in werking zodra het over een oppervlakte verspreid is. Strooizout daarentegen activeert pas wanneer het door verkeer wordt ‘ingereden’. Daarnaast kan pekel ook niet wegwaaien. Winterdienst.be biedt oplossingen aan voor elk type wegdek. Gaande van kleine installaties voor fietspaden, tot 24000 liter sproei-installaties voor vrachtwagens.


Winterdienst.be: De nieuwste technologie voor ecologische gladheidsbestrijding: pekel in plaats van strooizout
©Winterdienst.be

Een combinatie van pekel en zout

Ook voor steden en gemeenten die een combinatie van pekel en strooizout verkiezen in extreme winterse omstandigheden heeft Winterdienst.be een oplossing. Met name een zoutstrooier met hoge pekeldosering. Deze oplossing strooit/sproeit tegelijkertijd een combinatie van pekel en zout, waardoor het zout beter aan de weg blijft kleven.

De gebruiker van deze combinatie kan zelf de verhouding tussen de 2 dooimiddelen instellen gaande van 20% pekel met 80% zout, tot 70% pekel en 30% zout. De levering van de gekozen combinatie gaat gepaard met de nodige opleidingen voor een correct en veilig ecologisch gebruik.. Eveneens kunnen klanten ook voor pekeltanks en zoutsilo’s met laad- of menginstallatie terecht bij Winterdienst. Elke oplossing wordt op maat ontworpen.

Een strooimanagementsysteem

Winterdienst biedt op alle beschikbare systemen een optioneel strooimanagementsysteem aan. Hierbij wordt de prestatie van de strooier exact in beeld gebracht. De gebruiker kan vervolgens online kijken naar de gereden route, gebruikte dosering, gewerkte breedte, en meer.

Dankzij het strooimanagementsysteem kunnen gemeenten niet alleen hun gladheidsbestrijding optimaliseren, maar ook nauwkeurige informatie rapporteren wanneer zich een ongeval voordoet.

De nieuwste technologie voor ecologische gladheidsbestrijding
©Winterdienst.be

Meer dan het leveren van materiaal

Winterdienst.be ziet haar taak als meer dan het leveren van een pakket machines. Het gaat over het aanbieden van complete oplossingen, inclusief de nodige opleiding, ondersteuning, en opvolging voor uitvoerders en coördinatoren.

Ook de opleidingen zelf behandelen diverse onderwerpen zoals machinegebruik, ecologisch werken, coördineren en oproepstrategieën. Na het doorlopen van de Winterdienst.be trainingen zullen coördinatoren weten welke machines best op welk tijdstip moeten uitrukken, en met welke dosering van pekel en/of zout. En dat op basis van meteorologische voorspellingen.

Op de hoogte van het weer met een app

Uiteraard voelt niet elke coördinator zich geroepen om meteoroloog van dienst te zijn. En ook voor hen biedt Winterdienst.be de perfecte oplossing: een app en/of GMS (gladheidsmeldsysteem). Dit geïntegreerde systeem maakt gebruik van sensoren in het wegdek om een actuele waarneming door te geven.

Goed voorbereid de winter door

Sneeuw, ijs en gladheid hoeft niet problematisch te zijn. Winterdienst. be biedt een uitgebreid arsenaal van oplossingen in gladheidsbestrijding aan die efficiëntie, ecologie, en economie verenigen. Elke klant ontvangt een op maat ontworpen oplossing en kan voortaan goed voorbereid de winter door.

www.winterdienst.be

De nieuwste technologie voor ecologische gladheidsbestrijding
©Winterdienst.be