Oproep projecten ‘Natuur in je Buurt’

Nog tot 19 oktober kunnen vernieuwende groenprojecten deelnemen aan de projectoproep ‘Natuur in je Buurt’. Eén Vlaamse laureaat maakt daarbij kans op een subsidie van 250.000 euro. Daarnaast krijgen vijf provinciale laureaten elk een ondersteuning van 50.000 euro.

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor het behoud en het versterken van natuur in Vlaanderen. Het neemt deze taak op samen met zijn partners, onder wie de Vlaamse steden en gemeenten. De Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege ondersteunt het gemeentelijke en stedelijke groenbeleid en reserveert daarvoor middelen voor de (her)inrichting van groene openbare ruimte.


In opdracht van minister Joke Schauvliege gaat het Agentschap voor Natuur en Bos op zoek naar innovatieve groenprojecten die net iets meer en net iets anders beogen, kortom projecten die een voorbeeld stellen. Er wordt per provincie één laureaat gekozen, die een subsidie van 50.000  euro krijgt. Daarnaast wordt er nog één Vlaamse laureaat geselecteerd, die een subsidie van 250.000 euro ontvangt. Voor de Natuur in je Buurt-projecten voorziet de minister in totaal 500.000 euro.

De uiterste indieningsdatum voor de projectoproep is 19 oktober 2015.

U vindt alle details, inclusief infobundel, met betrekking tot de Natuur in je Buurt-projectoproep op de website van Natuur en Bos.