Nyssa sylvatica: Inspiratieboom 2015

Op de Boominnovatiedag in het Ebben Inspyrium in het Nederlandse Cuyck werd Nyssa Sylvatica verkozen tot Inspiratieboom 2015.

Tweede werd Tetradium daniellii en op de derde plek eindigde Gleditsia triacanthos ‘Skyline’.


Inspiratieboom

Het is de eerste editie van de verkiezing van de Inspiratieboom, gehouden door NWST. ‘Inspiratiebomen’ moeten bijzondere soorten weer onder de aandacht brengen. Doel van de wedstrijd is beheerders, de politiek en het grote publiek bekend te maken met bijzonder sortiment en vooral het aanplanten van bijzonder sortiment in de openbare ruimte. Het uitgangspunt: wat wil de gebruiker? Online konden alle geïnteresseerden stemmen op hun favoriete boom. Elke genomineerde inspiratieboom werd vertegenwoordigd door een boomambassadeur en een boomkweker.

Nyssa sylvatica

Nyssa sylvatica is mogelijk als meerstammige, hoogstam, waardevolle boom en laanboom. Nyssa heeft dezelfde toekomst als de populaire parkboom Luiquidambar, met als verschil dat er bij Nyssa sylvatica veel minder takken uitbreken dan bij Luiquidambar.  Hij heeft sterk, mooi zwart hout. In combinatie met zijn fabelachtig mooie herfstkleur is Nyssa sylvatica een feest voor het oog!’