Antwerpen / Regatta Urban Sports Park

De stad Antwerpen opent het eerste openbare en permanente pumptrack in België in het gloednieuwe urban sports park in Linkeroever. Vooral liefhebbers van urban sports van alle leeftijden komen hier aan hun trekken. Het nieuwe speel- en sportterrein ligt in de wijk Regatta op Linkeroever. De aanleg van een openbare ruimte met groenvoorzieningen en sport- en spelinfrastructuur maakt deel uit van de ontwikkeling van de wijk Regatta.

Eind 2017 werd de buurt bevraagd naar wat zij verwachten van een sport- en speelterrein aan de wijk Regatta. Hier werd rekening mee gehouden bij de uitwerking van het definitief ontwerp voor het terrein.
Het park heeft een oppervlakte van 17.000m² en is bedoeld voor alle leeftijden. Het omvat een speeltuin voor de kleinsten, maar daarnaast vooral een zone voor tal van urban sports. Naast een groot groen plein met bomen zijn er kleine sportveldjes aangelegd zodat iedereen de verschillende sporten tegelijk kan beoefenen. Op uw vraag zijn er ook speel- en sportvoorzieningen geschikt voor kleine kinderen. Er is een aparte speeltuin voor kinderen tot zes jaar. Ook de piste om te skaten of te steppen heeft een groot vlak stuk om te leren fietsen en het freerunninggedeelte is multifunctioneel en geschikt voor kleine kinderen om bijvoorbeeld verstoppertje te spelen of erdoor te kruipen. Ten slotte zijn er ook rustige zitplekken.


Vanaf de zomer van 2019 kunt u de volgende sporten beoefenen:

• Pumptracking: de stad legde het allereerste openbare en permanente pumptrack aan van België. Je kan hier met de fiets, de step, rolschaatsen of skates over het parcours crossen door middel van pompende bewegingen.
• Calisthenics: fitnessen in de open lucht alleen of met vrienden.
• Freerunning: uniek in Antwerpen is deze permanente, openbare, outdoor freerunning space.
• Voetvolley: eveneens in uniek in Antwerpen.
• Basket: aan een maar liefst viervoudige basketpaal.
• Petanque: op de permanente petanquebaan.
• Pannavoetbal en gewone voetbal: op het trapveld.


www.antwerpenmorgen.be/regatta