Oproep Landezine International landscape Award (LILA)

De internationale website voor landschapsarchitectuur Landezine, van de Society for Promotion of Landscape Architecture, lanceert een oproep voor de De Landezine International Landscape Award (LILA) 2017.

De Landezine International Landscape Award (LILA) is een nieuwe award van de gespecialiseerde internationale website voor landschapsarchitectuur Landezine, van de Society for Promotion of Landscape Architecture. Met die nieuwe Award wil Landezine ‘progessieve landschapsarchitectuur bekronen die op betekenisvolle wijze bijdraagt aan de verkenning van hedendaagse landschappelijke vragen en creatieve oplossingen aanbiedt voor de problemen waarmee de landschapsarchitectuur vandaag wordt geconfronteerd’. Er is een prijs voor een bureau, een project en een product.


De Award werd in 2016 voor de eerste keer toegekend. Die eerste Award ging naar het Catalaanse bureau EMF – Estudie Marti Franch. Het jonge Nederlandse bureau Felixx kreeg de LILA People’s Choise Award. Meer informatie daarover vindt u hier.

Landezine heeft een nieuwe oproep gelanceerd voor de LILA Landscape Award 2017.  De jury van de Award wordt voorgezeten door landschapsarchitect Robert Schäfer, oprichter van Topos en gewezen hoofdredacteur van Garten+Landschaft. Andere juryleden zijn Martí Franch, LILA winner 2016, Kathryn Gustafson, Kai-Uwe Bergmann (BIG – Bjarke Ingels Group), Chih Wei GV Chang (SWA Group), Perry Lethlean (TCL – Taylor Cullity Lethlean).

Projecten kunnen tot 26 mei 2017 ingediend worden. Bekendmaking prijswinnaars volgt op 5 september 2017.

Alle informatie vindt u op de website Landezine.