Nederlands Felixx wint publieksprijs Landezine International Landscape Award [VIDEO]

Het jonge Nederlandse bureau Felixx heeft de LILA People’s Choise Award van Lande gewonnen. De Landezine International Landscape Award ging naar het Catalaanse bureau EMF – Estudie Marti Franch.

 


De Landezine International Landscape Award (LILA) is een nieuwe award van de gespecialiseerde internationale website voor landschapsarchitectuur Landezine, van de Society for Promotion of Landscape Architecture. De Award werd in 2016 voor de eerste keer toegekend.

Met die nieuwe Award wil Landezine ‘progessieve landschapsarchitectuur bekronen die op betekenisvolle wijze bijdraagt aan de verkenning van hedendaagse landschappelijke vragen en creatieve oplossingen aanbiedt voor de problemen waarmee de landschapsarchitectuur vandaag wordt geconfronteerd’.

In totaal werden 76 bureaus uit de hele wereld genomineerd. De jury van de nieuwe Award wordt voorgezeten door landschapsarchitect Robert Schäfer, oprichter van Topos en gewezen hoofdredacteur van Garten+Landschaft.

De Landezine International Landscape Award 2016 ging naar het Catalaanse bureau EMF – Estudie Marti Franch.

Kenmerkend voor de projecten van EMF is volgens de jury ” niet alleen de succesvolle oplossingen voor de ruimtelijke, landschappelijke en fysieke problemen van bepaalde sites maar ook de zeer respectvolle interventies die van de landschapsarchitecuur ook een culturele discipline maken. De landschappen van Marti Franch bieden een opvoedkundige en zinnelijke rijkdom, vaak in een kwetsbare omgeving.”

Tancada Zoutvelden

 

 

Cap de Creus

 

 

 

Laroque Des Alberes begraafplaats

 

 

Tuinen van het Can Fremis Museum

 

 

 

Meer informatie over de realisaties van EMF vindt u op de website van Landezine.

 

Publieksprijs

Het jonge Nederlandse bureau Felixx heeft de LILA People’s Choise Award van Landezine gewonnen.

 

 

De prijzen worden op 20 januari 2017 in het Sloveense Ljubljana uitgereikt tijdens de eerste editie van Landezine Live.