Open Oproep IBA-Parkstad Limburg

Tot 2020 functioneert IBA Parkstad Limburg als laboratorium en is het een motor voor vernieuwende ideeën en toonaangevende projecten. IBA Parkstad is de eerste niet-Duitse IBA.

IBA staat voor Internationale Bau Austelling. Het is een acht tot tien jaar durende manifestatie over een locatie, stad of streek. Het bestaat onder andere uit vernieuwende bouwprojecten, bijzondere tentoonstellingen, symposia en innovatieve plannen. Het fenomeen IBA is in Duitsland ontstaan en uitgegroeid tot een creatieve aanpak met een bewezen economische impuls voor gebieden die in verandering zijn. Met als tastbaar resultaat een fysieke verandering in het gebied.


Met vernieuwende ideeën en toonaangevende projecten wil IBA de toekomst van Parkstad cultiveren en vorm geven. De IBA is daarbij een kwaliteitsmachine die voor het allerbeste staat. Tijdens de slotmanifestatie in 2020 worden de allerbeste projecten tentoongesteld.

IBA Parkstad moet de aanzet geven voor een structureel beter woon-, werk- en leefklimaat.  Burgers, ondernemers, overheden, architecten, stedenbouwers, stichtingen, maatschappelijke instellingen, wijkverenigingen, privépersonen, scholen en scholieren, universiteiten en studenten, bedrijven, organisaties, samenwerkingsverbanden, stakeholders, netwerken enz. worden zonder uitzondering uitgenodigd om kleine of grote IBA-projecten aan te reiken die de verandering van Parkstad slimmer, sneller en zichtbaarder maken. Voorstellen kunnen ingediend worden tot 15 december 2014.

www.iba-parkstad.nl