© www.hex.be

Ontdek unieke planten en nieuwe kwekers tijdens de Tuindagen van Kasteel Hex

Ben je op zoek naar zeldzame planten of wil je er meer over leren? Dan is een bezoek aan de Tuin- en Plantendagen van Kasteel Hex absoluut de moeite waard. Je ontmoet er gespecialiseerde plantenkwekers en ervaren tuinspecialisten die hun kennis graag met je delen. Het tuinevenement vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september.

Hex Garden Festival staat helemaal in het teken van bijzondere flora, waaronder vaste planten, één- en tweejarigen, heesters, bomen en exclusieve rozen. Laat je inspireren door boeiende lezingen, demonstraties en tentoonstellingen, en neem deel aan één van de begeleide wandelingen.


Hex, een landgoed dat zijn oorsprong in de 18e eeuw vindt, is één van de meest prachtige kasteeldomeinen in België. Het staat bekend om zijn formele tuinen, een indrukwekkende collectie oude en historische rozen, een moestuin met een scala aan historische groente- en fruitsoorten, en zelfs een originele groentekelder. Bovendien omvat het landgoed een 19e-eeuws landschapspark ontworpen door Louis Fuchs, dat wordt gekenmerkt door prachtige zichtlijnen en eeuwenoude exotische bomen.

De Tuin- en Plantendagen vinden elk jaar plaats tijdens het tweede weekend van zowel juni als september, en hebben inmiddels een uitstekende reputatie opgebouwd. Liefhebbers en kenners uit de groensector reizen van heinde en verre om deel te nemen aan dit evenement. Een diversiteit aan gespecialiseerde plantenkwekers en andere tuinspecialisten staan klaar om hun expertise te delen met bezoekers. Bovendien is er een ruime selectie beschikbaar van bomen, heesters, rozen, vaste planten, zaden en ambachtelijke producten, evenals gereedschap en tuinbenodigdheden.

Voor het meest actuele programma kun je een kijkje nemen op www.hex.be.