©Tuinbedrijf Bolster

De favorieten van tuin- en landschapsarchitect Eef Coolen

Tuin- en landschapsarchitect Eef Coolen is zaakvoerder van het tuinbedrijf Bolster. Je kent haar van het VTM-programma ‘Goed geplant’, waarin ze samen met tuinontwerper Niel Sannen acht unieke en persoonlijke tuinen ontwerpt. Aan CG Concept tipt ze onder meer haar favoriete boom.

Ecologische tuininrichting en eigentijdse vormgeving gaan perfect samen
Eef Coolen ©Tuinbedrijf Bolster

Favoriete boom?

“Dat is de Pinus of den. Een naaldboom die heel stabiel is. Hij is altijd groen omdat hij zijn naalden behoudt. Net dat maakt hem in de winter extra waardevol, omdat je dan veel bruin en grijs om je heen ziet. Een den zorgt voor een groen element in je tuin. Hij trekt een hele variatie aan insecten aan. Ook op het vlak van tuinarchitectuur is de Pinus een dankbare factor. Veel planten, bomen en struiken hebben bladeren. De den vormt dan een meerwaarde door zijn eigen structuur. In de tuinarchitectuur wil je namelijk niet alleen rekening houden met kleuren en seizoenen, maar ook met de structuren van de aanplanting. De den wordt misschien gezien als een oubollige boom, maar op het vlak van vormgeving speelt hij een belangrijke rol. Hij is in de juiste context heel hip. Er bestaan trouwens veel variëteiten van, waardoor je er heel leuke dingen mee kunt doen in je tuin.”


Favoriet seizoen?

“Dan kies ik voor de zomer. Gewoon omdat het lekker warm is. In onze sector werk je veel buiten en in de zomer is het nu eenmaal een stuk leuker om buiten te zijn. Je werkt in aangenamere omstandigheden.”

Favoriete groente?

“Ik ben dol op verse erwten. Die smaken totaal anders dan diepvrieserwten. Je plukt ze als peulen, waarin ze groeien. Dan zijn de erwten nog lekker dik. Ze smaken echt als een snoepje. Eigenlijk weten we niet meer hoe verse erwten proeven. Dus zeker het proberen waard. Even lichtjes stomen of verwerken in de puree met wat verse munt. Mmmm …”

www.bolstertuinen.be


Tekst: Manuel Lub
Beeldmateriaal: tuinbedrijf Bolster