Nieuwe STIHL kettingzagen: licht en toch krachtig

Krachtig, licht om te dragen en een fijn zaagbeeld, dat is wat telt voor professionele boomverzorgers. Met de twee nieuwe top handle kettingzagen MS 151 TC-E en MS 194 T komt STIHL tegemoet aan deze vereisten. Zowel deze machines als de nieuwe MS 151 C-E voor particuliere toepassingen, worden aangedreven door nieuw ontwikkelde STIHL 2-MIX-motoren. Ze overtuigen met hun acceleratievermogen en voldoen aan de EU5-emissienorm.

 


De nieuwe MS 194 T weegt slechts 3,3 kg, de MS 151 TC-E zelfs maar 2,6 kg – en is bovendien optimaal uitgebalanceerd. Ook de MS 151 C-E is met een motorgewicht van slechts 2,8 kg een lichtgewicht in deze vermogensklasse. Alle machines worden aangedreven door nieuw ontwikkelde STIHL 2-MIX-motoren. Het acceleratievermogen en hoog prestatievermogen van 1,1 en 1,4 kW van deze motoren is indrukwekkend.

Krachtig en precies

De drie kettingzagen zijn standaard uitgerust met de speciaal ontwikkelde zaagketting Picco Micro 3 (PM3) 1/4“van STIHL. Daardoor is een fijn, nauwkeurig zaagbeeld met een hoog snijvermogen mogelijk. Tegelijk zijn de machines gemakkelijk te hanteren en produceren ze beperkte trillingen en terugslag. In combinatie met het zaagblad Rollomatic E Mini, dat over een smalle zaagsnede beschikt, is het ook bij weinig ruimte mogelijk om zeer precies te zagen.

Comfortabel en handig

De uitrusting en design van de nieuwe top handle zagen zijn afgestemd op de behoeften van professionele boomverzorgers. Gladde oppervlakken en ronde contouren voorkomen dat de zaag blijft hangen aan kleding of takken. Tegelijk zorgt het anti-vibratiesysteem voor merkbaar minder overdracht van de trillingen die worden opgewekt door de motor en de circulerende zaagketting, zodat de belasting voor de gebruiker binnen de perken blijft. Dankzij de manuele brandstofpomp en de STIHL ErgoStart is de MS 151 C-E snel en zonder grote krachtinspanningen te starten.

Beproefde kenmerken zoals de kettingsnelspanning, de gedeeltelijk transparante olietank en gereedschapsloze afsluitingen voor de brandstof- en olietank staan garant voor een eenvoudige bediening en onderhoud.

nl.stihl.be