Avant Machinery stelt de grootste Avant kniklader voor in België

De nieuwe Avant 800 serie werd al voorgesteld op Bauma in München (D), maar gisteren kreeg de Belgische en Nederlandse pers de kans om de nieuwe kniklader te ontdekken bij Avant Machinery in Sint-Truiden.

De gedemonstreerde last bij Avant Machinery had een gewicht van 1600 kilogram. Maximaal bedraagt het hefvermogen 1900 kilogram.

De 800 serie krijgt een nieuwe look achteraan en wordt uitgerust met een common-rail Kohler KDI 1903 dieselmotor (860I). Buiten Europa is ook een 850 verkrijgbaar met een Kubota V2403 dieselmotor met een vermogen van 49 pk (36 kW), maar deze voldoet niet aan de emissienormen binnen Europa. De Kohler motor is uitgerust met een turbo, intercooler en een DPF filter. Dit zorgt ervoor dat de motor een maximaal vermogen ontwikkeld van 57 pk (42kW) en voldoet aan de EU Stage V emissienormen. De aandrijving gebeurt door 4 hydromotoren. . De kniklader beschikt over twee snelheden en haalt met de grootste banden een topsnelheid van 30 km/u. Met deze zelfde uitrusting bedraagt de breedte 1490 mm en de doorrijhoogte 2200 mm. Het hefvermogen van de 800-serie bedraagt 1.9 ton op 40 centimeter middelpunt last,  wat 45 procent hoger ligt dan de kleinere 700-serie. Standaard is de Avant 800 serie uitgerust met een telescopische laadarm. In totaal schuift deze arm 825 mm uit, wat 350 mm verder is dan de 700 serie. Hierdoor bedraagt de hefhoogte maximaal 3.5 meter (scharnierpunt) wat het mogelijk maakt om een vrachtwagen met hoge randen te laden.  In totaal weegt de Avant met ROPS-dak en zonder extra tegen- of zijgewichten 2.550 kg. Dit maakt het transport op een aanhangwagen nog mogelijk. De zwaarst mogelijke versie inclusief maximaal tegengewicht weegt rond de 3 ton.


De 800 serie maakt gebruik van hetzelfde snelwisselsysteem als alle andere Avant-knikladers. Het grote verschil tussen de voorgaande modellen is dat het geheel gegoten is in plaats van gelast. Het grote voordeel hierbij is dat het snelwisselsysteem zeer maatvast is wat er voor zorgt dat de slijtage op bussen en assen tot 35 procent gereduceerd wordt. Optioneel is ook een opschroefbare versie Euro 3 mogelijk. De Kohler motor zorgt voor een hydraulische toevoer voor aanbouwwerktuigen van 80 l/min. De eerste leveringen van de machines worden verwacht vanaf september 2019. Het is mogelijk om zelf de nieuwe Avant 800 serie te ontdekken op de Avant Discover en Drive days op 15 en 16 juni in Sint-Truiden. Meer info hierover via volgende link.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *