Nieuwe roos ten voordele van het Kinderkankerfonds

Rozenkwekerij Carl Van Sante introduceert de roos ´Perla Bianca´® ten voordele van KKF kinderkankerfonds. Per verkochte roos gaat er 1€ naar het goede doel. KKF  kinderkankerfonds.

 


´Perla Bianca´® van Kordes is een gevulde, crèmewitte floribundaroos. De roos heeft een diameter van ca. 7 cm. De bloemen verschijnen aan de stengels in trossen van vijf stuks. Ze heeft een heerlijke, zachte geur. Eenmaal volwassen wordt ze ongeveer 80 cm hoog. Op vruchtbare bodems  kan ze wel tot 1 m uitgroeien.

De roos heeft een uitstekende bladgezondheid en is zelfreinigend. Ziekten als sterroetdauw, valse- en echte meeldauw en roest hebben geen vat op deze roos. Van half juni tot het invallen van de vorst zal deze roos zich steeds met nieuwe bloemen tonen. Deze roos is door haar hoge bladgezondheid dus bijzonder geschikt om in openbare plantsoenen te gebruiken maar uiteraard ook om  te pronken in de privétuin van de liefhebber.

ADR-label

In 2008 kreeg deze roos haar ADR-label. Maar ook op diverse internationale rozenkeuringen viel ze in de prijzen. In Lyon kreeg ze de prijs “Grande Rose du Siècle”, in Parijs-Bagatelle behaalde ze een zilveren medaille in de categorie perkrozen.

In 2016 werd ze door een internationale jury van rozenexperts bekroond met de prestigieuze The George and Edith Vanderbilt Award for Most Outstanding Rose of the Trials.

Bestellen kan bij Rozenkwekerij Carl Van Sante in Wetteren en op de website van De Rozenkring.