Knauff en BVB Substrates ontwikkelen nieuw extensief groendak

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat extensieve groene daken op de markt. Bouwgigant Knauff en substraatleverancier BVB Substrates hebben daar het Urbanscape systeem aan toegevoegd.
Het Urbanscape systeem bestaat uit een drainagelaag die wordt afgedekt met laag glaswol en tenslotte een sedummatje. Natuurlijk zijn in het systeem ook het gebruikelijke vliesmatje en een wortelwerende laag verwerkt. Het bijzondere aan het systeem is met name de glaswol. Traditioneel glaswol heeft de onhebbelijke gewoonte dat het na opdrogen heel slecht opnieuw te bevochtigen is. Knauff heeft nu een soort glaswol ontwikkeld die meteen weer water opneemt én vasthoudt.
Er kan gekozen worden om het systeem met of zonder een buffer uit te voeren. Afhankelijk van dit soort keuzes weegt het Urbanscape systeem rond de 40 kilo per vierkante meter. Het systeem is in verschillende uitvoeringen leverbaar. In de vorm van modules die aan elkaar geklikt kunnen worden en een traditionele uitvoering. Partners Knauff en BVB richten zich met het nieuwe systeem nadrukkelijk ook op de consumentenmarkt, omdat Urbanscape makkelijk door de consument zelf te installeren is.