Greenyard ontvangt certificaat voor duurzaam geproduceerd veen

Greenyard Horticulture ontving recent de ‘Responsibly Produced Peat’ (RPP) certificaten voor haar veenvelden in Polen (Budwity) en Letland (Brigu). Deze RPP-certificaten garanderen dat het veen gebruikt in de Greenyard teeltsubstraten op een verantwoorde manier geproduceerd werd.

De belangrijkste parameters waarmee het RPP rekening houdt zijn de biodiversiteit van de veenvelden, in combinatie met een minimale impact op hydrologische parameters en op CO2-uitstoot. Ook de after-use plannen van de sites staan centraal in de RPP-certificatie. Zo worden de sites na ontginning volledig hersteld naar hun natuurlijke staat. Op deze manier garandeert Greenyard dat het veen in haar teelsubstraten een minimale milieu-impact heeft. Met het behalen van deze certificaten zet Greenyard dan ook verder in op duurzaamheid binnen haar organisatie.


Greenyard

Greenyard’s Horticulture divisie is een vooraanstaande Europese producent van potgrond, bodemverbeteraars en bodembedekkers voor de sierteelt en de teelt van groenten & fruit.

“Veen is een belangrijk onderdeel van kwalitatieve teeltmedia, maar we willen met deze waardevolle grondstof op een verantwoorde manier omspringen.”, aldus Stefaan Vandaele, MD van Greenyard Horticulture. “De duurzame ontginning van veen is voor ons al jaren essentieel, het behalen van de RPP certificaten is voor ons dus de kroon op het werk.”

Greenyard Horticulture Belgium