Nieuw boek van Nigel Dunnett over beplantingsontwerp

Deze maand verschijnt bij uitgeverij Terra het nieuwe boek van Nigel Dunnett ‘Natuurlijke tuinen en landschappen: Inspiratie voor ontwerp en beplanting’. Hierin geeft de Britse beplantingsontwerper en wetenschapper een inkijkje in zijn werkwijze.
Nigel Dunnett is een expert in beplanting. Hij is hoogleraar Plantontwerp en Vegetatieve Ecologie aan de Universiteit van Sheffield en heeft diverse grote beplantingsprojecten op zijn naam staan. Zo was hij medeverantwoordelijk voor het beplantingsontwerp van het Olympic Park in Londen, een van de grootste stadsparken van Europa, en van de buitenruimte van The Barbican in de Britse hoofdstad.

Patronen en processen in de natuur vormen het startpunt voor Nigel Dunnetts ontwerpen en duurzame aanpak. Maar daarnaast kijkt hij naar culturele patronen, hoe de mens zich verhoudt tot de natuur en het landschap. Ideeën uit de kunstwereld, de wetenschap, ecologie en hortus botanicus zijn ook vaak bruikbaar in de openbare ruimte, zoals parken. Om zijn ontwerpen ook praktisch toe te passen, geeft hij inkijkjes in zijn werkwijze met illustraties en suggesties voor geschikte planten. Piet Oudolf schreef het voorwoord.


Nigel Dunnett. Natuurlijke tuinen en landschappen. Terra 2019.

ISBN: 9789089898043