Eerste Biënnale van architectuur en landschap in Versailles

De eerste Biennale d’architecture et de paysage (Bap!) van Île-de-France zal plaatshebben in Versailles van 3 mei tot 13 juli 2019. Thema de Biennale is ‘De mens, de natuur en de stad’.

De commisaris van de biënnale, François de Mazières, burgemeester van Versailles en voormalig directeur van de Cité de l’architecture in Parijs, heeft de Bap! geconcipëerd als een creatieve campus en een prospectief laboratorium die mensen moet sensibiliseren en een antwoord moet bieden op de klimaatuitdagingen en innoverende oplossingen moet tonen voor de groene ambities van onze steden.


De biennale zal plaatshebben op drie  uitzonderlijke sites in Versailles: la petite Écurie waar de École nationale supérieure d’architecture is gevestigd, de Potager du Roi met de  École nationale supérieure de paysage, en het kasteel van Versailles. Op elk van de sites wordt een tentoonstelling georganiseerd, met als curatoren respectievelijk de architect-stedenbouwkundige Djamel Klouche, landschapsarchitect Alexandre Chemetoff, en de conservatrice du patrimoine Elisabeth Maisonnier.

Er zullen ook diverse studiedagen en manifestaties voor het grote publiek worden georganiseerd. Landschapsarchitect Nicolas Gilsoul is curator van een tentoonstelling met grote foto’s in de stad over innovatieve stadsprojecten.

bap-idf.com