Muji lanceert design tuinhuizen

De hippe Japanse winkelketen Muji lanceerde op de Tokyo Design Week 2015 drie Muji Huts, tuin- of weekendhuisjes ontworpen door drie wereldvermaarde designers: Konstantin Grcic, Jasper Morisson en Naoto Fukasawa.

De ‘hut’ van de Britse Jasper Morisson is bekleed met kurk. Ze bestaat uit een centrale leefruimte met een haard, een keuken en badkamer.


hut_img01

De Duitse ontwerper Konstantin Grcic ontwierp een klein aluminium tuinpaviljoen met twee verdiepingen. Eén wand kan helemaal opengeklapt worden.

hut_img02

De hut van de Japanse ontwerper Naoto Fukasawa, die eerder voor Muji een minimalistische keukenlijn ontwierp, bestaat uit zwart hout met grote glazen schuifdeuren. De hut bevat een leefruimte met haard, een keuken en een groot vierkanten bad.

hut_img03

Enkele jaren geleden introduceerde MUJI in Japan al twee prefabhuizen ontworpen door de bekende Japanse architect Kengo Kuma, en vorig jaar het zogenaamde ‘verticale huis’.

sml6y0peqiqkzrrs2rks

De tuinhuizen komen volgend jaar in Japan op de markt. Of ze ook in Europa op de markt zullen komen, is nog niet bekend. MUJI heeft vestigingen in onder meer Parijs, Londen en Berlijn. In 2000 werd ook een winkel in Brussel geopend, maar die ging na enkele jaren weer dicht.

Bron