ECOstyle / Biodiversiteits gamma uitgebreid met Insectenhotel Bouwpakket en Educatief Bijenhotel

Voor 2015 heeft ECOstyle het aanbod aan producten in het biodiversiteitsgamma verder uitgebreid met een Insectenhotel Bouwpakket en een Educatief Bijenhotel. Het Insectenhotel biedt nuttige insecten in de zomer een nestel- en rustplaats en in de koude maanden een geschikt winterkwartier. De nuttige insecten nestelen zich naar hun eigen behoeften in een van de verschillende ‘kamers’

Het Educatief Bijenhotel biedt verschillende wilde bijen in de zomer een nestel- en rustplaats en in de koude maanden een geschikt winterkwartier. Met het Educatief Bijenhotel draagt u bij aan de verhoging van de biodiversiteit in uw omgeving. Bijen en hun larven voeden zich met stuifmeel en nectar die ze uit bloemen uit de omgeving halen. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor veel verschillende inheemse bloemen gedurende het gehele tuinseizoen. Zo draagt u bij aan een biologisch evenwicht in uw eigen tuin.


Het Educatief Bijenhotel kan eenvoudig geopend worden door de vleugelmoeren onderaan los te schroeven. Zo kunt u de ontwikkeling van cocons, larven en poppen in de nestholtes volgen zonder ze te beschadigen. Bovendien kunt u op dezelfde wijze jaarlijks de verlaten nestgangen reinigen om ze zo klaar te maken voor het volgende broedseizoen.

www.ecostyle.be